Nieuwe PSU-lampkabel

De door Climalux ontwikkelde kabel is waterdicht (classificatie IP67) en kan door zijn 7-aderige opbouw ook alle datacommunicatie, 400 VDC en 12 V tegelijkertijd verwerken. Bij de ontwikkeling van de kabel is eveneens rekening gehouden met het gemak bij installatie. Het eenvoudige plug&play systeem maakt verwerking uiterst eenvoudig. De assemblage van de kabel vindt plaats in Europa, in samenwerking met een Nederlandse producent.

De groeilamp

De waterdichte CLX V1000 groeilamp van Climalux is in Nederland ontwikkeld op basis van Het Nieuwe Telen: energiezuinig telen en optimale productie. De dimbare lamp creëert een microklimaat rond elke plant, veroorzaakt door de verticale luchtbeweging in combinatie met de regelbare lichtintensiteit. Elke unit is uitgerust met diffuus glas voor een betere verspreiding en doordringing van het licht, waardoor het gewas minder stress ervaart en de planttemperatuur stabiel blijft.

Toepassingen

Het belichtingssysteem heeft zijn sporen al verdiend in verschillende groenteteelten en diverse sierteelten. Elke nieuwe teelt wordt eerst grondig getest op de effecten van de toepassing, om besparingen te optimaliseren en opbrengsten te maximaliseren.  Deze processen vinden soms plaats bij kenniscentra of proeftuinen, maar worden ook in samenwerking met kwekers uitgevoerd.